ÇanakkaleCilt Bakımı

Medikal Cilt Bakımı Nedir?

Medikal cilt bakımı, dermokozmetik ürünlerle yapılan cildin canlılığını tekrar kazandırmaya, ciltte biriken yağ, siyah nokta, makyaj artıkları gibi cildin solgun görünmesine neden olan etkenlerden arındırmaya yönelik işlemlerden oluşur. Medikal cilt bakımı uygulamasında öncelikle cilt analizi ile cilt ihtiyaçlarının belirlenmesi sağlanır. Cilt yağ, makyaj artıkları vs. etkenlerden temizlenerek bitkisel peeling için sağlıklı bir ortam oluşturulur. Bitkisel dermokozmetik ürünlerle hafif bir soyma işlemi ile cilt ölü hücrelerden arındırılır. Buhar terapi ile cildin gözeneklerinin açılması ve cildin yumuşaması sağlanır. Siyah nokta ve yağ butonlarının ciltten uzaklaştırılmasından sonra cilt yüksek frekans verilerek derin dezenfeksiyon sağlanır. Nemlendirici ve besleyici bakım maskesi ile cilt bakımı işlemi sonlandırılır. Süreç içerisinde ihtiyaç duyulması durumunda cildin yapısına göre ek bakım ve tedavi işlemleri uygulanabilir.

Daha Fazlası

Kaç Tip Cilt Vardır ?

5 tip cilt vardır. Bunlara kısaca bakacak olursak;
Normal cilt; Bu tip ciltte gözenekler kapalı, parlak ve pürüzsüzdür, cilt problemi olmayan cilttir. Çok özel bir bakıma gerek yoktur.
Karma cilt; Bu ciltte yüzün T bölgesi yağlı, diğer bölgeler ise ağırlıklı olarak kurudur. Yağlı bölgelerde komedonlar ve açık gözenekler bulunurken, kuru bölgelerde gözenekler kapalıdır.
Kuru cilt; Bu cilt ince, mat, pul pul dökülmeye eğilimlidir. Gözenekler ufak ve çoğunlukla kapalıdır. Cildin yapısı daha ince ve gergin olduğu için çabuk kırışmaya eğilimlidir.
Yağlı cilt; Bu tip ciltte yağ gözenekleri açık, komedonların ve yer yer sivilcelerin olduğu, yağ salgısı fazla olduğu için aşırı parlayan bir görüntü vardır.
Olgun cilt; Yaş ilerledikçe hücre yenilenmesinin yavaşlaması ile ortaya çıkan cilt tipidir. Cilt normalden daha kalın ve kabadır. Ayrıca yağ salgısı da yavaşladığı için ciltte derin kırışıklıklar ortaya çıkabilmektedir.

Daha Fazlası

Hangi Sıklıklarla Cilt Bakımı Yapılmalıdır?

Cilt tipine göre, hem kullanılan maddeler, uygulama yolları, şekilleri hem de uygulamanın sıklığı değişiyor. Dermatologlar, hastalara tedaviye destek amacıyla cilt bakımı uygular. Böylece deriyi incelterek tedaviyi hızlandırmayı sağlarlar. Cilt bakımı, bu amaçla 7-10 günlük aralarla ve 5-6 seans şeklinde uygulanır. Bu bakımlar sonunda lekeler bir miktar açılır. Ayrıca leke açıcı kremlerin etkinliği artar, hastanın ince kırışıklıkları hafifler, günlük kırışıklık kremlerinin emilimi artar ve yağlı bir deride sivilce oluşumu engellenebilir. Her seanstan önce cilt yıkanır, sonra derin temizlik, glikolik asit (meyve asidi) ile yüzeysel peeling (soyma), seans sonunda da deri problemlerine yönelik (leke, kırışıklık, akne) kremler ve güneş koruyucu uygulandıktan sonra gerekirse nemlendirici de sürülebilir

Daha Fazlası