ÇanakkaleLazer & Epilasyon

Lazer Epilasyon Nedir?

Lazer epilasyon teknolojinin getirdiği yeni epilasyon yöntemlerinden birisidir. Lazer epilasyon , istenmeyen tüylerin lazer enerjisi kullanarak kalıcı ve sağlıklı olarak yok edilmesidir.

Lazer ışığı, bildiğimiz ışıktan farklı olarak ışığın tek dalga boyunda düz bir demet halinde yayılmasıdır. Milisaniyelik atışlarla cilde uygulana lazer ışını, kıla renginin veren melonin pigmenti tarafından emilir ve çevre dokuya zarar vermeden seçici olarak kıl köküne yoğunlaşır. Kıl kökünde ısı oluşturur ve kıl kökünü tahrip eder.İstenmeyen tüylerinizden kurtulmak için kullandığınız epilasyon aletlerinden, tıraş olmaktan, cımbızla uğraşmaktan veya ağda acısını çekmekten sıkıldıysanız, lazer epilasyon sizin için denemeniz gereken bir çözüm olabilir. Lazer epilasyon, ülkemizde oldukça sıklıkla başvurulan ve başarıyla gerçekleştirilen tedavi yöntemlerinden biridir.

Daha Fazlası İçin

Lazer Epilasyon Nasıl Çalışır?

Basitçe anlatmak gerekirse, bir cilt uzmanı elle kontrol edilen lazer cihazı ile cildinize lazer enerjisi gönderir. Bu enerji cildinizden tüy köklerinize ulaşır ve enerjiyi absorbe eden kökler, tüy uzatmak konusundaki işlevini kaybeder. Kullanılan lazer sadece o anda uzayan tüylerinize etki edebilir bu sebeple de birkaç seans gerekebilir 100% sonuç almak için. İyi bir sonuç için ortalamada 4-5 seansa gideceksiniz gibi düşünmelisiniz. Birkaç farklı lazer cinsi bulunmaktadır bu tedavide kullanılan. En yaygın olanlar ise Alexandrite ve Diode lazerdir. Alexandrite, cildin altında bulunan tüy köklerine yoğun bir şekilde etki ederek tüylerin uzamasını engeller. Diode ise genel manada aynı şekilde çalışsa da daha uzun dalga boyu lazer enerjisi kullanmaktadır. Bu teknoloji sayesinde koyu cilt rengi olanlarda lazer epilasyon için avantaj sağlamaktadır. Lazer ile birlikte darbe ışık teknolojisi de epilasyon için kullanılan farklı bir metoddur. Lazer ile aynı mantıkta çalışırlar ama lazer enerjisi yerine ışık enerjisi kullanırlar.

Daha Fazlası İçin

Lazer Epilasyon Hangi Ciltler İçin Uygundur?

Lazer epilasyon 12 yaşından büyük kıl ve cilt yapısı uygun olan herkese uygulanabilir. Bu uygulamaların FDA onayı almış cihazlarla yapılması önemlidir. Lazer epilasyonda sonuç alma seans sayısı kişiden kişiye göre değişiklik gösterebiliyor. Genel olarak 1. Seans ve aralıkları vücut bölgesinde 2 ayda bir 4 -6 seans, yüz bölgesinde ayda bir 6 -12 seans olmak üzere değişir. Lazer epilasyon doğru uygulandığında herhangi bir zararı yoktur. Güvenli ve etkili epilasyon için cilt rengi, kıl rengi kalınlığı ve yoğunluğu dikkate alınmalıdır.Lazer epilasyon tamamen beyaz tüylere sahip kişilerde, hamilelerde, sedef hastalığı gibi deri hastalıkları olanlarda, bazı önemli yan etkileri bulunan sivilce ilacı gibi ilaçlar kullananlarda, sistemik izotretinoin kullananlarda, kalp pili olanlarda, ayva tüyü olanlarda ve epilepsi hastalarında önerilmiyor. Bu gibi durumlarda mutlaka bir uzmana danışın.

Daha Fazlası İçin

Lazer Epilasyon Sonrası Bakım Nasıl Yapılır?

1- İşlem sonrası işlem yerlerinde hafif bir kızarıklık, kabarıklık va kaşıntı olabilir. İşlemden sonra uyguladığımız kremler sizin rahatlığınızı sağlayacaktır ancak işlem bölgelerini kaşımamalı ve travmatize etmemelisiniz.
2- İşlem sonrası ilk günlerde daha sık olmak üzere ortalama iki kez işlem bölgelerinize size reçete edilen nemlendirici kremi özenle kullanınız.
3- İşlem yapılan bölgelerinizi güneş ışınlarınızdan özenle koruyun. Yüzünüz başta olmak üzere, kıyafetlerinizin örtmediği koltuk altı, kol, bikini bölgesi ve bacaklarınıza uygun faktörlü güneş koruyucunuzu yazın 4 saatte bir tekrarlamak üzere sürün. Kış aylarında da güneşten korunmaya devam etmelisiniz.
4- Epilasyon yapılan bölgelerinde yaklaşık 24 saat deodorant, parfüm ve alkollü temizleme ürünleri kullanmayınız.
5- İşlemden en az sekiz saat sonra ılık su ve cildinizi tahriş etmeyecek türden (bebek şampuanı vb) şampuanlar kullanarak duş alabilirsiniz.
6- Cilt bakımı, peeling, kese yapımı, sıcak küvette banyo, hamam, sauna vb. cildinizde tahriş yapabilecek işlemler epilasyon sonrası yaklaşık 3-5 gün ertelenmelidir.
7- Epilasyon işleminden ortalama üç hafta sonrasına kadar, plajda ya da solaryuma girerek bronzlaşmak yasaktır.

Daha Fazlası İçin

Lazer Epilasyon Hakkında Bilinen Yanlışlıklar

1- Lazer epilasyon ciltteki pigmentlere zarar verir
Eskiden lazer epilasyonun yan etkileri arasında yer alan bu durum, yeni cihazların geliştirilmesiyle artık tarihe karışıyor. Güzellik merkezlerinde kullanılan aletlerde, hala bu tür sorunlara rastlansa da evde kullanılan lazer aletlerinde artık renk sensörü mevcut. Bu sensör sayesinde ışık yoğunluğu otomatik olarak cildin optimal seviyesine ayarlanıyor.
2- Lazer epilasyon sadece güzellik merkezlerinde uygulanmaktadır
Son gelişmelerle birlikte lazer epilasyon teknolojisini artık eve taşımak mümkün. Bizim tavsiyemiz, klinik olarak test edilip onaylanmış Braun Silk Expert IPL; enerji yoğunluğuna bağlı olarak her 0.9-1.9 saniyede bir atım yaparak yüksek enerji seviyelerinde mevcut olan en hızlı IPL teknolojisini sunuyor ve tek bacaktaki uygulamanın 8 dakika içerisinde tamamlanmasını sağlıyor.
3- Lazer ışınları doğurganlığı azaltır
Yaygın bir inanış olsa da bu doğru değildir. Lazer teknolojisinde kullanılan ışınlar sadece tüy foliküllerini hedef alır. Dolayısıyla cildin çok altındaki üreme sistemine ulaşması ve bu bölgeyi olumsuz etkilemesi söz konusu değildir.

Daha Fazlası İçin

Lazer Epilasyon Tedavisinin Avantajları Nelerdir?

b>Lazer Epilasyonun Avantajları Hastaların çoğunda kalıcı veya uzun dönemli epilasyon sağlar Tekniğine uygun yapılırsa güvenilir bir yöntemdir Bacak, sırt gibi geniş alanlarda uygulama olanağı sağlar Göreceli olarak daha az ağrılı bir yöntemdir,hastaların çoğu tedaviye rahatlıkla uyum sağlar Tekrar büyüme olsa bile oluşacak tüyler zayıf açık renkli kozmetik önemi zayıf tüyler şeklindedir Hızlı bir yöntemdir 4-5 saatte vucuttaki tüm tüyler temizlenebilir. Son 20 yılda, bilimsel çalışmalar ışığında, FDA, CE vb standartlar açısından onaylanmış bir yöntemdir Cilt üzerine toksik yada allerjik bir yan etkisi yoktur,cildi tahriş etmez, kalıcı yara izi bırakmaz, kanserojen olduğunu gösteren herhangi bir kanıt yokturBatık kılların ve kıl dönmelerinin en önemli tedavi yöntemidir Cilt enfeksiyonu ve bulaşıcı hastalık riski yoktur

Daha Fazlası İçin